מתי עושים הסדר חובות לעוסק מורשה?
אז מתי בעצם כדאי לעוסק מורשה לפנות להסדר חובות מול הבנקים?
- כשהמינוס בחשבון העסקי הולך וגדל וקשה לכם להדביק את הפער. אם אתם רואים שבשנה הקרובה לא תצליחו לצמצם את הגירעון באופן משמעותי – כנראה שהגיע הזמן לבקש עזרה.
- אם חזרו לכם צ'קים או שהבנק סגר לכם את האשראי. זהו סימן מובהק למצוקה כלכלית שדורשת טיפול מיידי, לפני שהעניינים מסתבכים עוד יותר.
- כשיש לכם חובות לגורמים נוספים כמו ספקים, עובדים או רשויות. אם אתם מתקשים לשלם במקביל גם לבנק וגם לנושים האחרים – עדיף להגיע עם הבנק להסדר מוסכם.
- אם העסק עובר משבר זמני בגלל אירועים חריגים כמו מגפה, מלחמה וכד'. במצב כזה כדאי ליזום פנייה לבנק להסדר זמני, עד יעבור זעם.
- כשהלחץ הנפשי מהחובות פוגע בתפקוד שלכם וביכולת לנהל את העסק. אל תחכו שזה יצא משליטה לגמרי – פנו לבנק ובקשו הקלות.
בקיצור, אם אתם עצמאים עם עסק בחובות ומרגישים שאתם מאבדים שליטה – זה הסימן שצריך לפעול. ככל שתטפלו בזה יותר מוקדם, ככה יהיה לכם יותר קל להגיע להסדר טוב ולצאת מהמשבר בשלום. אל תתביישו לבקש עזרה, הרבה עסקים עוברים את זה. הצעד הראשון הוא ליצור קשר עם הבנק, להסביר את המצב ולנסות להגיע איתם להבנות.
איך עושים הסדר חובות מול בנקים לעסקים בחובות?
אוקיי, אז החלטתם לטפל בעניין. מצוין! קודם כל, קבעו פגישה עם הבנק ותנו להם הסבר על המצב. הכינו תוכנית עסקית מסודרת שמראה איך בכוונתכם לצאת מהבוץ. אבל אל תגשו לבד! מומלץ מאוד להיעזר ביועץ המתמחה בחדלות פירעון, שינהל את המו"מ מול הבנק וידאג לאינטרסים שלכם. הוא גם יעזור לכם לגבש אסטרטגיה נכונה ולהציע לבנק הסדר שיתאים לשני הצדדים.
חוקים להתנהלות מול הבנק לבעלי עסקים שיש להם חובות.
כמה טיפים חשובים:
עשה:
- דבר עם הבנק בכנות ושקיפות על מצבך הכלכלי והקשיים.
- הכן תוכנית עסקית עם תחזית הכנסות והוצאות.
- הצע הסדר ריאלי שתוכל לעמוד בו לאורך זמן.
- עמוד בהחזרים עפ"י ההסדר כדי לשמור על אמון.
- היעזר בעורך דין המתמחה בהסדרי חוב.
אל תעשה:
- אל תתחמק מהבנק, תתמודד עם הקשיים.
- אל תבטיח דברים לא מציאותיים כדי לרצות את הבנק.
- אל תאבד קור רוח ותיכנס לעימותים מיותרים.
- אל תנסה להסתיר מידע, תשתף פעולה בשקיפות.
- אל תוותר על ליווי משפטי שידאג לאינטרסים שלך.
עם תקשורת פתוחה, הצעה הגיונית, מקצועיות והתמדה – תוכלו להגיע להסדר טוב ולצלוח את התקופה המאתגרת. בהצלחה!
אז מה אפשר לעשות כדי לא להגיע לצורך של הסדר חובות לעסק?
אבל בואו נדבר רגע על איך למנוע את הצורך בהסדר חובות מלכתחילה. הדבר הכי חשוב הוא ניהול תזרים מזומנים נכון. תעקבו מקרוב אחרי ההכנסות וההוצאות, אל תקחו הלוואות מיותרות, ואם כבר לקחתם – וודאו שאתם עומדים בהחזרים. שימו את תשלומי הבנק בעדיפות עליונה. ואם בכל זאת המצב מדרדר? פנו לעזרה מקצועית ואל תתנו לזה להסתבך יותר מדי.
זוכרים, אי אפשר לצפות הכל בעסקים. גם אם עשיתם הכל נכון, לפעמים המציאות מפתיעה אותנו. אז אם כבר נקלעתם לסיטואציה של חובות, אל תתביישו לפנות לעזרה. עם הכוונה נכונה ועבודה מול גורמים מקצועיים, תוכלו לצלוח את התקופה הזו ולצאת ממנה אפילו חזקים יותר.
חברת 'אובליגור' מתמחה בהסדרי חובות מול הבנקים ומלווה בעלי עסקים כבר למעלה מ-20 שנה. עם 93% אחוזי הצלחה בסגירת חובות ואלפי לקוחות מרוצים, לאובליגור יש את הידע והניסיון להוביל אתכם להסדר האופטימלי.
בין אם אתם זקוקים להלוואה חוץ בנקאית בתנאים נוחים, רוצים לפרוס את החובות הקיימים או פשוט מחפשים כתובת אמינה לייעוץ – אנחנו כאן בשבילכם. קבעו פגישת ייעוץ ללא התחייבות עוד היום ותיווכחו שעם אובליגור, היציאה מהסבך הכלכלי היא קלה, מהירה ויעילה הרבה יותר.